HVORFOR NATUR ?

Børn skal lære og lege i naturen


Svampe på en rådden træstub, mælkebøtter, uglegylp, snobrød, muslingeskaller, rislende vand i bækken, modne brombær, sne, blanke kastanjer og smådyr, man kan fange og studere. Året rundt er naturen fuld af store oplevelser i barnehøjde. Naturen byder os altid velkommen med frisk luft, liv, spænding, sansemættede oplevelser og masser af plads til at lege, undersøge, eksperimentere, lære og røre sig på. Verdens største legeplads og verdens største “klasseværelse”.

 

Det er vigtigt at komme ud, for børns naturoplevelser forebygger livsstilssygdomme både hos naturen og hos børnene. Ophold i naturen giver glade, sunde og kloge børn, der vokser op som ansvarsfulde beskyttere og benyttere af naturen. De meget konkrete oplevelser er med til at skabe forståelse, nærhed, empati og samhørighed med naturen. Vores børn skal klædes på, så de i fremtiden kan træffe gode, kloge og rigtige beslutninger omkring vores livsgrundlag, så vi får en rig og mangfoldig natur, et rent og sundt miljø og en bæredygtig verden.

  

Vi ved, at børn i dag kommer mindre end halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre gjorde. Derfor vil vi gerne have flere naturoplevelser ind i vores pasning.

Udebørn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende hast i de første tre leveår, og det lille barn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på.

I Naturbørn, har vi valgt at sætte fokus på naturen i børnehøjde. Vi arbejder med spændende projekter fra Friluftsrådet, der hedder de Grønne Spirer. 

Vi tilbyder børnene en række praktiske redskaber, som styrker dem i fagligheden til naturen, årets gang og evnen til at nyde alle de muligheder, vi omgiver os med i naturen. Naturbørn har sunde børn med røde kinder og snavsede fingre samt glæden ved at gå på opdagelse i naturen. 

Vi er på kursus én gang om året, hvor vi tilegner os mere viden i form at kurser oprettet af Friluftsrådet, hvor anerkendte naturvejledere inspirerer os med nye aktiviteter i naturen, vi kan tage med hjem.

De Grønne Spirer er en integreret del af de pædagogiske læreplaner.  Vi arbejder med de 6 læreplanstemaer ude i naturen. 

Svensk og dansk forskning viser, at børns fantasi og oplevelse styrkes i naturen. Børn får bedre motorik, når de bevæger sig på ujævnt underlag. I naturen styrkes børnenes muskler, smidighed, balance og fornemmelse af rum. Børn og voksne, der er mere ude har færre sygedage. Udelivet styrker koncentrationen og muskulaturen, og er med til at give harmoniske og kreative børn. 

Majbritt har startet et projekt om børn og natur indenfor Grønne Spirer den 1. sep. 2011 og nyder at arbejde med det sammen med børnegruppen.

25.januar 2012 modtog Majbritt flag og certifikat og flag, da hun har kvalificeret sig som Grøn Spire Naturdagplejer. 

1. Jan. 2013 modtog Majbritt flag og certifikat.

1. Jan. 2014 modtog Majbritt flag og certifikat.

1. Jan. 2015 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat. 

1. Jan. 2016 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat. 

1. Jan. 2017 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat.

1. Jan. 2018 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat.

1. Jan. 2019 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat.

1. Jan. 2020 modtog Majbritt & Casper flag og certifikat.

Det Grønne Flag

Vi har været godkendt til "Det Grønne Flag" siden 2012

Vi udforsker, føler og lærer